Skip to main content

Gardiner för hemmakontoret

Vi är många som hittat charmen med att jobba hemma under de två senaste åren. Dock finns det också en del nackdelar. Ofta kanske arbetsmiljön är sisådär, stolen obekväm, blänk i datorn från fönstret och ljuset nästan obefintligt från kökslampan. Men ändå har det sin charm, eller hur? Vi kan säga som så att det har sina för- och nackdelar helt klart.

Det är konstaterat att det ofta är bländning som besvärar oss mest när vi jobbar hemma och stör vår arbetsro. Det kan vara reflexer i skärmen eller starkt ljus från solen vilket leder till synproblem som i sin tur kan leda till försämrad koncentration och i vissa fall till och med försämrad arbetsställning. Men med rätt ljus och några enkla knep kan nästan alla problem lösas. Med rätt solskydd på rätt plats kan charmen att jobba hemma enkelt hittas!

Låt er inspirerar av vackra hemmakontor nedan och läs våra enkla tips för en funktionell arbetsmiljö.

Hemmakontor

Jobba vid ett fönster
Dagsljuset är viktigt för både välmåendet och koncentrationen, placera därför din arbetsplats i närheten av ett fönster.

Skrivbord i 90 graders vinkel & Undvik ljus direkt bakifrån
Undvik dock att placera skrivbordet direkt framför ett fönster då solljuset lätt kan blända. Försök också att undvika ljus direkt bakifrån då reflektioner ofta uppstår i din skärm när solen lyser in. En lösning kan vara att placera skrivbordet i 90 graders vinkel mot fönstret. Finns det inget annat alternativ än att ha skrivbordet rakt framför ett fönster så går bländningen och reflektionen i skärmen såklart att lösa med ett solskydd i form av gardiner eller persienner.

Persienner
Med persienner kan du vinkla lamellerna utefter hur mycket solljus du vill ha in. De kan dock kasta ett irriterande (men också fint) ljus över rummet om lamellerna inte är helt stängda. Bild: Oscarv
Lamellgardiner
Jobbar du vid ett stort fönster är lamellgardiner perfekta för att släppa in precis den mängd ljus du vill ha. Bild: Pinterest

Använd solskydd (kanske det allra viktigaste)
Oavsett vart ditt skrivbord är placerat behöver du ett solskydd som dämpar solen. Dagsljus är jättebra men för mycket sol påverkar som sagt din arbetsro negativt. Gardiner tar bort bländning, reflektioner i skärmen och bidrar till ett gott välmående överlag.

Plisségardin i hemmakontoret
Plisségardiner är en nätt och vacker gardin som dämpar solen på ett vackert sätt. Dock har gardinen hål för linor som släpper in solljuset vilket ibland kan vara irriterande beroende på var din skärm är placerad. Bild: Hillarys
Avskärmande rullgardin i hemmakontoret
Med rullgardiner kan du välja bland flera olika vävar som alla har olika genomskinlighetsgrad. Det gör att du kan bestämma helt själv hur mycket sol du vill ha in. Även den mest genomskinliga väven kan ta bort det skarpaste solljuset och reflektionerna i skärmen. Bild: Stila
Duettegardiner i hemmakontoret
Vår Duettegardin FS2 ger dig oändliga möjligheter att styra ljusinsläppet eftersom du kan placera gardinen vart du vill i fönstret. Duettegardinen är ett otroligt effektivt solskydd som till och med förbättrar akustiken i rummet!