Skip to main content

Att välja rätt gardin till barnrummet

Alla sover bättre i ett mörkt rum

Med en rullgardin kan du enkelt skapa mörkläggning i rummet och stänga ute den tidiga morgonsolen så inte barnen vaknar. En rullgardin är dessutom både ett praktiskt och snyggt val. De är enkla att underhålla och finns i hundratals roliga färger och mönster.

Påverkas sömnen av temperaturen i rummet?

Är mörkläggning allt du vill ha är en rullgardin ett utmärkt val. Vill du däremot ha fler fördelar/förmåner än bara mörkläggning ska du välja en Duettegardin. Duettens unika väv håller nämligen rummet varmt på vintern och svalt på sommaren vilket garanterar skön sömn för ditt barn. Dessutom är gardinerna ljudabsorberande och stänger ute upp till 45% av ljudet som kommer utifrån. Säkraste kortet för en ostörd sömn!

Vill du kunna ha gardinerna nere under dagen men fortfarande släppa in en del ljus rekommenderar vi våra dag/natt modeller (L3, FS3 & T3) . Dessa modeller har två vävar, en väv för mörkläggning och en transparent väv för användning under dagen.

Gardin: Duette Linum Blackout 25
Gardin: Vit, Duette® Batiste Sheer 25-0000

Reglagealternativ

Motorisering

Den bästa lösningen när det kommer till att reglera din gardin är motorisering. Motoriserade gardiner är både bekväma och praktiska med automatik som enkelt kör upp och ner dina gardiner när du vill under dagen. Du kan till och med ställa in dem efter ditt barns sovklocka. Men det bästa är att de är helt barnsäkra!

Gardin: Motoriserad Effektgardin Patmos 100

LiteRise® & SmartCord®

Till Duettegardiner finns även en modell som kallas LiteRise® där gardinens linor är helt dolda. Man reglerar istället gardinen genom att enkelt lyfta eller sänka underlisten för hand. Produkten är alltså helt barnsäker!

SmartCord® är ytterligare ett barnsäkert reglagealternativ. Här ”pumpas” gardinen upp via draglinan som automatiskt rullas upp likt en jojo. Inga löst hängande linor förekommer vilket gör den helt barnsäker.