Skip to main content

Fyra enkla tips för att skapa en bra arbetsmiljö hemma

 

Avsätt en plats för ditt arbete

 

På kontoret har du din utsedda plats med skrivbord, stol och allt vad det innebär. Det är precis lika viktigt att skapa ”din plats” hemma också. Välj en hörna i ditt hem som du utser som din arbetsplats. Om det så är en del av matbordet eller ett helt kontor spelar ingen roll så länge du gör det till ditt. Kom dock ihåg att ”rensa” upp efter dig när arbetsdagen är slut. Ditt hem ska fortfarande vara ett hem även om det just nu används som arbetsplats.

 

 

Skapa rätt belysning

 

En anledning till att du inte känner dig produktiv kan vara belysningen. Ljuset är precis lika viktigt här som på kontoret där belysningen är väl genomtänkt. Antagligen har du ingen specialdesignad kontorslampa i garderoben att rycka fram men det betyder inte att det är kört för dig. Jobba istället med en enkel skrivbordslampa och sen det naturliga solljuset. Naturligt ljus är nämligen känt för att öka produktiviteten och välbefinnandet samt hålla dig energisk. Men för att inte släppa in för mycket ljus behöver du något typ av solskydd. Vi rekommenderar en effektgardin som låter dig styra ljusinsläppet genom att vinkla de två vävarna hur du vill. Eller en plisségardin med transparent väv som tar bort det starkaste solljuset men fortfarande släpper igenom ljus. Ett solskydd tar också bort irriterande blänk i datorskärmen som kan uppstå vid hemmaarbete när platsen du arbetar vid inte är anpassad efter fönsternas placering.

 

Gardin: Effektgardin Carpe Diem 1495

 

 

Organisera

 

Det är lätt att tappa fokus om det är stökigt runtomkring dig. Ha bara därför de mest nödvändiga sakerna på skrivbordet och håll alla kablar och liknande snygga och prydliga. Ett organiserat skrivbord ökar din produktivitet garanterat.

 

Gardin: Lamellgardin Stellar 0204

 

Dekorera med grönt

 

Växter har så många mer fördelar än att bara se vackra ut. Studier har visat att lite grönt i ett kontor ökar produktiviteten och kreativiteten, samt minskar risken för dig att bli stressad. Och som om inte det vore nog renar växter också luften och får dig att hålla dig frisk längre perioder. Du hör ju själv, en växt eller två är ett måste i ditt hemmakontor för en bra arbetsmiljö.