Skip to main content

Neutrala färger och hur du inreder med dem

 

Du kan använda neutrala färger som bakgrund till accentfärger för en kontrastrik inredning, eller välja detaljer i till exempel elfenben eller beige för att skapa ett mjukt intryck. Du kan också inreda med bara neutrala färger men kom då ihåg att använda olika toner så att någon typ av kontrast skapas. Hur du än använder neutrala färger får du en stilsäker inredning som upplevs som lugn och avslappnad.

 

Neutrala färger som bakgrund

Att använda neutrala färger som bakgrund till en accentfärg är ett bra sätt att skapa ett blickfång i rummet. Viktigt att tänka på här är de neutrala färgernas undertoner. En beige neutralfärg kan till exempel ha undertoner av rosa, gul eller guld. Vissa färger harmoniserar helt enkelt inte med varandra så var varsam när du matchar dina färger.

Detaljer i neutrala färger

Oavsett din inredningsstil finns det alltid plats för detaljer i neutrala färger. Detta beror på att neutrala färger passar alla stilar från modern minimalism till rustik bohem, och är en framgångssaga hur du än använder dem.

 

Plisségardiner
Gardiner: Beige, Plissé Seto 20-7750 | Vit/grå, Plissé Crush Pearl FR 20-5174

 

Skira Plisségardiner
Gardin: Duette Batiste Sheer 25-0633

 

Endast neutrala färger

 

Nyckeln till att inte skapa en neutral inredning som är tråkig är att blanda olika toner, material och mönster. Du kan med fördel använda unika föremål med udda strukturer för att ge det neutrala en personlig touch.

 

Rullgardiner