Skip to main content

Mörkläggning för barnrummet

Alla sover bättre i ett mörkt rum

Rullgardiner anses vara effektiva för mörkläggning av rum av flera anledningar:

Täckning av hela fönsterområdet: Vissa Rullgardiner är konstruerade för att täcka hela fönsterområdet utan några springor eller utrymmen, vilket minimerar ljusgenomsläppet och skapar en mer effektiv mörkläggning.

Tillgänglighet i mörkläggande material: Våra rullgardiner finns med speciella mörkläggande vävar som är utformade för att blockera ljus och förhindra att det tränger in i rummet.

Anpassningsbarhet: Rullgardinerna är också enkla att justera och anpassa efter behov. Du kan enkelt rulla upp eller ner dem för att kontrollera mängden ljus som kommer in i rummet och skapa den önskade atmosfären.

Påverkas sömnen av temperaturen i rummet?

Är mörkläggning allt du vill ha är en rullgardin ett utmärkt val. Vill du däremot ha fler fördelar/förmåner än bara mörkläggning ska du välja en Duette®-gardin. Duettens unika väv håller nämligen rummet varmt på vintern och svalt på sommaren vilket garanterar en skön sömn för ditt barn. Och precis som rullgardinen är den konstruerad för att täcka hela fönsterområdet utan några springor eller hål för linor, vilket minimerar ljusgenomsläppet och skapar en mer effektiv mörkläggning. Dessutom är gardinerna ljudabsorberande och stänger ute upp till 45% av ljudet som kommer utifrån. Säkraste kortet för en ostörd sömn!

 blattbarnrum rullgardin low 1

Reglagealternativ

Den bästa lösningen när det kommer till att reglera din gardin är motorisering eller för hand. Motoriserade gardiner är både bekväma och praktiska med automatik som enkelt kör upp och ner dina gardiner när du vill under dagen. Du kan till och med ställa in dem efter ditt barns sovklocka.

Gardiner som regleras för hand genom under- och/eller överlisten är ett smidigt reglagesätt som också är helt barnsäkert.