Terassmarkis - FA40 Serien

Vår vanligaste terrassmarkis med 5 olika varianter. Finns i vitt, silver eller svartlackat utförande. Maxmått på 7 x 4 m beroende på variant. En robust terrassmarkis som finna i 5 olika utföranden vilket beskrivs längre ner på sidan.

Utmärkande drag för 40-serien är en modern design passande för både nya och äldre byggnader. Något som gör den unik är de kraftiga vikarmar med Dyneema® band över knälederna med dess starka fjädrar.

Manövrering
Vanligast manövreras FA40 med motor, via radiosändare eller tryckknapp. Vid motor kan även markisen manövreras via skak-sensor eller sol & vindautomatik. Även vevreglage finns, gäller ej FA48!

Ställbara armar (tillval)
Justerbara armfästen (pitch-arm) som gör att man kan vinkla markisen efter solhöjden.

Rullgardinsfront (tillval)
En font med inbyggd hissbar gardin finns som tillval. Väv är akryl eller screen efter önskemål.

Profiltak (tillval)
På modell FA42-FA46 går det att få en skyddande takprofil i samma färg som övriga stativet.

Stativfärg
Markisstativet med beslag finns som standard i 3 färger: Vitt, Grått och Svart med struktur. Med något längre leveranstid kan man få stativet i valfri RAL eller NCS kulör.

Vindklass
Klass 2. (Ca: 10 m/s)

FA42 Classic

är en öppen markis i standardutförande. Detta är instegsmarkisen i vår nya 40 serie. FA42 är utrustad med traditionella gavlar.

Max bredd: 7,0 m.
Max utfall: 4,0 m. (Vid 7 m bredd, max utfall 3.5 m)

Tillval: Pitchcontrol, tak och rullkappa.

FA44 Design

är en öppen markis i designutförande. Markisen är utrustad med specialdesignade gavlar som knyter ihop den fyrkantiga formen på bärröret med det runda valsröret på ett sätt som ger den ett modernt uttryck.

Max bredd 7,0 m
Max utfall 4,0 m. (Vid 7 m bredd, max utfall 3.5 m)

Tillval: Pitch-arm, tak och rullkappa.

FA45 Design CrossOver

är en öppen markis med CrossOver-armar. Armfästen är konstruerade så att ett fäste är längre/högre än det andra vilket gör att vikarmarnas knän går omlott, dvs ena armen viks över den andra. Denna funktion gör det möjligt att ha en terrassmarkis på en mycket smal terrass eller balkong.

Max bredd: 4,6 m
Max utfall: 4,0 m

Tillval: Tak och rullkappa.

FA46 Design Dukbalk

är en öppen markis med dukbalk. Markisen kan monteras över en altandörr, mellan dörren och takfoten. Dukbalkens konstruktion gör att markisen vinklas neråt en bit ut från fasaden, på detta sätt får man en bra skuggning, trots att markisen möjliggör frigång för ex. en altandörr.

Max bredd: 7,0 m
Max utfall: 4,0 m. (Vid 7 m bredd, max utfall 3,5 m).

Tillval: Pitchcontrol, tak och rullkappa.

Produktblad

pdfTerassmarkis - FA40 Serien

 

 

Följ City-Kej på Facebook    Följ oss på Instagram